Sfințirea așezământului social-filantropic din parohia "Sfântul Ioan", Târgu Ocna

11 Iulie 2016

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a oficiat în data de 9 iulie, Slujba Vecerniei în Parohia "Sfântul Ioan" din orașul Târgu Ocna, Protopopiatul Oneşti. După săvârșirea slujbei Litiei, ierarhul a sfințit noul aşezământ social-filantropic, ridicat în curtea bisericii şi care a fost pus sub ocrotirea Sfinților Părinți Ioachim şi Ana.

Cu această deosebită ocazie, au fost aduse sfintele moaște ale Cuviosul Antipa de la Calapodești, aflate în Catedrala arhiepiscopală din Roman.

În cuvântul Său de învățătură, Părintele Arhiepiscop a reliefat importanța trecerii în veșnicie: "Această zi de seară, se încheie la apus de soare în perspectiva învierii. Cei care se odihnesc în acest cimitir sunt așezați aici, în perspectiva învierii. Când așezăm pe cineva în mormânt, nu îl așezăm pentru că s-a șfârșit ceva în viața lui, mormântul fiind doar o trecere, cimitirul nefiind altceva decât un loc unde dorm puțin cei care au plecat din viața aceasta, pentru a se retrezi într-o altă dimensiune spirituală a existențialității cu alte atribute care nu mai aparțin acestei lumi ci Împărăției lui Dumnezeu. Pentru ca bucuria acei întâlniri să fie deplină trebuie să creăm bucurie în lumea aceasta. Tocmai acesta facem când depunem pe cei adormiți aici în nădejdea învierii veșnice: ne adunăm în comuniunea iubirii în casa de prăznuire, pentru a continua, a evoca și a pune în aplicare  planurile pe care le-am făcut și noi pentru perspectiva vieții veșnice! Vă  felicităm pe toți și vă îmbrățișăm cu drag!"

Părintele paroh Sorin Postelnicu și-a exprimat recunoștința față de toți apropiații implicați în realizarea acestui eveniment și a mulțumit chiriarhului: "Acest locaș, nădăjduim că va fi o bucurie duhovnicească pentru generațiile viitoare.  IPS Voastră vă mulțumim pentru că ați binecuvântat munca și osteneala, a noastră a tuturor. Această lucrare a dovedit unitate, mai presus de toate."

 La final, au fost înmânate distincţii celor ce s-au implicat în realizarea lucrărilor de ridicare a lăcaşului social-filantropic. (pr. Daniel-Ionel Marari)