Sfințire de troiță în Parohia Gârleni

21 Septembrie 2020

Duminică, 20 septembrie 2020, în Parohia Gârleni, Protopopiatul Buhuși a fost sfințită cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, troița cu hramul „Înălțarea Sfintei Cruci”, ridicată în mijlocul comunității din acest sat.

Datorită faptului că în Parohia Gârleni nu exista un monument închinat Sfintei Cruci, preotul paroh Toma Constantin și-a exprimat dorința ridicării unei troițe prin care comunitatea să-și manifeste evlavia și dragostea față de Jertfa pe Cruce a Mântuitorului Iisus Hristos prin care a Răscumpărat neamul omenesc.

Monumentul a fost ridicat sub coordonarea preotului paroh, prin donația domnului Tancău Eusebiu Iulian și a soției sale Alexandrina – Daniela, fiind o manifestare a credinței, dar și un semn de mulțumire pentru toate darurile oferite de Dumnezeu asupra familiei Tancău.

La slujba de sfințire au participat enoriași ai Parohiei Gârleni care și-au manifestat bucuria de a se închina la prima troiță ridicată în această comunitate. Prinoasele aduse de ctitori cu prilejul acestui eveniment au fost binecuvântate de preoți și  oferite apoi tuturor credincioșilor participanți.

(pr. T. C.)