Sfințire de Centru catehetic parohial la parohia Lețcana

Cu binecuvântarea Înalpreasfințitului Parinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în ziua de 19 februarie 2021 în Parohia Lețcana din protopopiatul Bacău a fost sfințit un nou Centrul catehetic parohial ce îl va avea ca ocrotitor pe ,,Sfântul Ierarh Nectarie”.

Slujba de sfintire a centrului catehetic a fost săvârșită de către PC. Părinte Protopop Eugen Ciprian Ciuche, alături de PC Secretar Ciprian Olteanu.

La acest moment de debut a participat domnul primar al comunei Racova, alături de autorități locale, cadre didactice, asistenți sociali și enoriași ai parohiei Lețcana.

Centrul catehetic vine în întâmpinarea copiilor cu o tematică diversificată, iar activitățile care vor fi desfășurate au un rol bine definit, acela de a-i zidi sufletește pe copii. Dintre activitățile centrului catehetic nu vor lipsi discuțiile tematice, ateliere de lectură, ateliere de creație, evocarea unor zile naționale precum și jocuri interactive, a declarat preotul paroh Andrei Teslariu.

La sfârșitul slujbei, părintele protopop l-a felicitat pe preotul paroh pentru realizarea acestui obiectiv exprimându-și bucuria pentru dinamizarea vieții spiritual-culturale în această parohie.

Acest nou centru catehetic se înscrie într-un proiect mai amplu ce va desfășura proiecte catehetice naționale și din Eparhie sub coordonarea Biroului de catehizare și activități cu tineretul din cadrul sectorului Cultural.