Sfințire de așezământ social-filantropic la Parohia Pietricica, Protopopiatul Moinești

13 Septembrie 2020

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, și în contextul Anului comemorativ al filantropilor ortodocși români, duminică, 13 septembrie 2020, s-a oficiat slujba de sfințire a Așezământului social-filantropic „Sfântul Mare Mucenic Gheroghe și Sfântul Ierarh Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi” al Parohiei Pietricica, comuna Strugari, județul Bacău.

În Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci, Așezământul social-filantropic al Parohiei Pietricica, Protopopiatul Moinești, a primit cununa sfințeniei prin slujba de sfințire săvârșită de Pr. Eugen Ciprian Ciuche, protoiereu al Protopopiatului Bacău și Pr. Costel Mareș, protoiereu al Protopopiatului Moinești, alături de un sobor de preoți. Cu acest prilej, așezământul a fost pus sub ocrotirea Sfântului Mare Mucenic Gheroghe și Sfântul Ierarh Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi.

„Aceasta casă de prăznuire îndeplinește mai întâi nevoia comunității de a pomeni pe cei adormiți, această îndatorire a bisericii de a se preocupa de mântuirea celor care au trecut la cele veșnice, dar trebuie să aibă și alte scopuri sau obiective, așa cum sunt menționate și pe placa care atestă anul și ziua sfințirii, și anume, Centrul de actvități catehetice, cultural-duhovnicești pentru copii pe de o parte, iar pe de altă parte Centru de socializare pentru persoanele vârstnice care să le ofere o îmbătrânire activă. A rânduit Dumnezeu ca în ajunul Înălțării Sfintei Cruci să fie sfințită această lucrare făcută cu jertfelnicie de această comunitate, o lucrare care va contribui foarte mult la zidirea sufletească a celor care vor participa la programele care se vor desfășura în aceast edificiu”, a transmis Pr. Eugen Ciprian Ciuche, protoiereu al Protopopiatului Bacău

La rândul său, părintele protoiereu Costel Mareș, al Protopopiatului Moinești, a subliniat importanța comunității și a comuniunii: „pentru că fără comuniune nu putem să ajungem la pasul următor al desăvârșirii noastre, și anume împărtășirea cu Trupul și Sângele Mântuitorului nostru Iisus Hristos în Sfânta Euharistie.”

Totodată, părintele protopop Costel Mareș l-a felicitat pă părintele paroh Cărare Bogdan și pe toți care s-au implicat în construirea acestui așezământ social-filantropic întregind ansamblul ecleziastic al Parohiei Pietricica.

La final, părintele paroh Cărare Bogdan a mulțumit Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Ioachim pentru binecuvântarea oferită, părinților protopopi și părinților slujitori pentru participarea la această slujbă de sfințire, tuturor celor prezenți, dar și celor care au contribuit sub diferite forme la ridicarea acestui așezământ.

Tot acum, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, au fost oferite două distincții de vrednicie familiilor Gavrilă Ghiță și Mihaela, Pavăl Vasile și Sorina, pentru implicarea și devotamentul arătat la ridicarea așezământului social-cultural.

 

Pr. Cristian-Ioan Balaban