Sfântul Maslu oficiat de IPS Ioachim, în Postul Crăciunului, la Metocul chiriarhal de la Valea Budului

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a fost prezent vineri,  17 noiembrie a.c., la ceas de seară, la Metocul chiriarhal ”Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului, alături de un sobor de preoți și mulțime de credincioși, unde a oficiat Taina Sfântului Maslu. Cu această ocazie a rostit dezlegări și rugăciuni pentru toți cei bolnavi și aflați în neputință sufletească.

Deja a devenit o tradiție ca sute de credincioși din diverse parohii ale Eparhiei Romanului și Bacăului, însoțiți de păstorii lor spirituali, să urce pe dealul Metocului chiriarhal de la Valea Budului spre “devenirea întru ființă” și spre unirea cu Dumnezeu.

Alături de Chiriarhul lor, Părintele Arhiepiscop Ioachim, de astă dată în deplină ascultare și iubire, la slujbă au fost prezenți preoții alături de enoriașii lor din parohiile Precista, Nașterea Maicii Domnului, Buhoci, Săucești și Trebeș din protopopiatul Bacău.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre bucuria de a se întâlni în rugăciune cu credincioșii, îndemnând totodată la asemănarea cu Dumnezeu.

,,Mă bucur că băcăuanii au găsit drumul pe care îl țin bătătorit către biserică și către locul acesta. În calendarul nostru bisericesc începe o perioadă specială de pregătire a retrăirii Nașterii Domnului Iisus Hristos care a venit în lume pentru a ne restaura ființial și pentru ca să ne facem asemenea Lui. Chipul lui Dumnezeu din noi poate fi șters dacă nu îl menținem curat, strălucitor și diafan. Dumnezeu este curățenie, este Iubire, este tot ceea ce dumneavoastră puteți gândi mai pozitiv. Pe El nu îl putem limita, nu îl putem pune în definiții sau precepte pur umane, fie ele matematice exacte.

La final, părintele paroh Mihai Tomozei de la parohia Precista a mulțumit în numele preoților pentru cuvântul ziditor al Ierarhului și pentru binecuvântările oferite credincioșilor prezenți, oferind un frumos coș cu flori Înaltului prelat.

Evenimentul spiritual constituie o continuare a serilor duhovnicești de rugăciune începute la această mănăstire-metoc chiriarhal în urmă cu patru ani și coordonate cu succes de Protopopiatului Bacău. În vinerile ce urmează din Postul Crăciunului de anul acesta va fi oficiată Taina Sfântului Maslu de către Părintele Arhiepiscop, urmând ca alte parohii din mediul urban și rural a protopopiatului Bacău, prin preoții slujitori însoțiți de enoriașii lor să participe la slujbă și la rugăciunile speciale de dezlegare citite în acest post al bucuriei Nașterii Mântuitorului Hristos.

(Pr. Daniel Marari)