Sfântul Ioan cel Nou - ocrotitorul copiilor

Miercuri, 2 iunie,  membrii Cercului Pastoral „Sf. Ioan cel Nou”, respectiv preoții din comunele Bereşti-Tazlău, Scorțeni şi Strugari şi-au cinstit ocrotitorul.

Astfel, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Ioachim, la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Bereşti-Tazlău, părintele protoieru Costel Mareș a săvârșit Sfânta Liturghie alături de preoții din acest Cerc Pastoral. Răspunsurile la strană au fost date de un grup de copii, ce au oferit și o suită de cântări pascale.

La sfârșitul programului liturgic copiii participanți la proiectul catehetic „Hristos din sufletul copilului”, desfăşurat în perioada 2 februarie - 2 iunie 2021, au primit daruri și diplome ca semn de apreciere pentru implicare.

„Este pentru prima dată de când preoții acestui cerc pastoral s-au adunat să îşi cinstească noul ocrotitor şi cu toții am simțit ca o binecuvântare această zi, iar pe Sfântul Ioan cel Nou l-am câştigat ca pe un prieten al nostru, al slujitorilor, al enoriaşilor, dar mai ales al copiilor, ziua de serbare a sfântului fiind a doua zi după Ziua Copilului”, a declarat părintele Popa Daniel, responsabilul Cercului pastoral „Sf. Ioan cel Nou”.

 

Pr. Cristian-Ioan Balaban