Sfântul Ierarh Varlaam, Mitropolitul Moldovei, prăznuit la Parohia Slobozia Bacău 2

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în data de 30 august a.c, Parohia Slobozia Bacău 2 din Protoieria Sascut și-a serbat hramul, cu ocazia prăznuirii Sfântului Ierarh Varlaam, Mitropolitul Moldovei.

Frumoasa sărbătoare a hramului a fost constituită din mai multe zile duhovnicești, în care membrii acestei comunități s-au adunat în rugăciune:

Vineri, 27 august, începând cu ora 18.00 a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu, cu participarea preoților din zonă, a protoiereului locului și a delegatului Centrului eparhial, părintele inspector eparhial Ilarion Mâță.

Sâmbătă, 28 august, a fost săvârșită slujba Ceasurilor III și VI, Acatistul celor adormiți și Sfânta Liturghie, urmată de Parastasul pentru cei adormiți.

Duminică, 29 august, la ora 8.00 a fost oficiată slujba Utreniei, urmată de Acatistul Învierii și Sfânta Liturghie. La ora 17.00 a fost săvârșită Vecernia cu Litie în cinstea Sfântului Ierarh Varlaam.

Luni, 30 august au fost întâmpinate și așezate spre închinare credincioșilor sfintele moaște ale Sfântului Cuvios Antipa de la Calapodești din Parohia Păncești și moaștele Sfântului Ierarh Dionisie Erhan din Parohia Sascut-Sat.

După aceasta a fost oficiată slujba Sfintei Liturghii de către un sobor numeros de preoți, sub protia părintelui protopop Vasile Abageru.

În cuvântul său, părintele protoiereu a transmis credincioșilor prezenți binecuvântarea Chiriarhului și a subliniat contribuția majoră a Sf. Ierarh Varlaam pentru întărirea credinței poporului român, fiind un model de slujire, de erudiție și de sprijin pentru țoți cei aflați în diferite nevoi.

Părintele paroh Grama Marian a mulțumit tuturor care au participat și s-au implicat în buna desfășurare a zilelor hramului, i-a felicitat pe copiii și voluntarii implicați în activitățile școlii de vară și le-a oferit pachete cu iconițe, metanii și dulciuri.

(Apostu Alexandru, asistent social)