Sfântul Ierarh Varlaam, Mitropolitul Moldovei, a fost sărbătorit în Parohia Slobozia Bacău II

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, miercuri, 30 august, în ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Varlaam, Mitropolitul Moldovei, noua biserică a Parohiei Slobozia Bacău II și-a sărbătorit hramul.

Cu acest prilej, a fost oficiată Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie de către un sobor numeros de preoți sub protia părintelui protopop Alexandru Grigoraș, care în cuvântul său a transmis binecuvântarea Ierarhului și le-a vorbit celor prezenți despre viața și lucrarea Sfântului Ierarh Varlaam:

“Noi cei ce ne-am adunat astăzi aici, în această biserică nouă și frumoasă pe care dumneavoastră ați ridicat-o, suntem ucenicii și fiii sfântului Ierarh Varlaam, mărturisitor și apărător al dreptei credințe. Luminarea despre care ne vorbește troparul sfântului astăzi prăznuit <<Luminător al neamului omenesc>>, nu vine din puterea omenească a sa și asta oferă nădejde fiecăruia dintre noi că poate ne vom considera mai puțin vrednici decât sfântul să ajungem luminători. Dar nu din puterea sa a reușit să ajungă luminător, adică sfânt, și să lucreze harul Sfântului Duh prin el, ci prin puterea lui Dumnezeu care a conlucrat cu smerenia, cu nevoința și cu jertfa sa“.

Îndată după săvârșirea Sfintei Liturghii a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru ctitorii acestei sfinte biserici trecuți la cele veșnice, apoi părintele paroh Grama Marian a mulțumit părintelui protoiereu, părinților împreună slujitori, precum și tuturor credincioșilor pentru prezență.

Pr. Cerbu Ștefan Daniil