Sfântul Cuvios Simeon Stâlpnicul prăznuit în Parohia Coșnea

La început de an bisericesc, Parohia Coșnea și-a cinstit ocrotitorul, pe Sfântul Cuvios Simeon Stâlpnicul, prin săvârșirea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii sub protia Părintelui Protopop Costel Mareș alături de un sobor de preoți și diaconi!

În cadrul Sfintei Liturghii au fost pomeniți atât ctitorii Bisericii cât și eroii neamului românesc din Coșnea.

La finalul slujbei, credincioșii au fost informați de către Părintele Protoiereu despre desfășurarea proiectului intitulat „Școala românească din mijlocul Carpaților, la început de an bisericesc”, potrivit căruia fiecare elev al Școlii din Coșnea a primit în dar un ghiozdan cu rechizite pentru noul an școlar. Acest proiect se înscrie în cadrul Zilelor Cultural-Duhovnicești ale Protopopiatului Moinești ce se desfășoară în perioada 1 – 12 septembrie 2021.

De asemenea, Părintele Paroh, Alexie-Andrei Huiban, a adus mulțumiri Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim pentru binecuvântare, Părintelui Protopop pentru cuvântul de învățătură, preoților împreună slujitori, maicilor de la Mănăstirea Diaconești care au înfrumusețat cântarea bisericească și tuturor celor care au contribuit la buna desfășurare a hramului!