Sfântul Atanasie Athonitul cinstit în Parohia Schitu Frumoasa

Miercuri, 5 iulie 2017, s-a serbat hramul bisericii „Sf. Atanasie Athonitulˮ din satul Schitu-Frumoasa, comuna Balcani, Protopopiatul Moinești. Cu prilejul evenimentului a fost oficiată Sfânta Liturghie de către un sobor de preoți sub protia părintelui protopop Costel Mareș.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim a fost săvârșită Sfânta Liturghie de către un sobor de preoți, sub protia părintelui Costel Mareș, protoiereu al Protopopiatului Moinești la această zi de aleasă prăznuire fiind prezenți și numeroși credincioși.

În cuvântul de învățătură rostit la finalul slujbei, părintele protopop a subliniat importanța cinstirii sfinților din toate locurile și din toate timpurile, arătând că doar biserica apostolică este cea adevărată, care naște sfinți și în timpurile noastre, iar sfinții sunt trepte pe care se coboară Dumnezeu către noi.

Tot în cuvântul său, părintele protoiereu Mareș a făcut apel la înmulțirea dragostei dintre oameni, arătând că iubirea este cea care vindecă toate rănile, este cea care alungă răul, iar iubirea jertfelnică îl unește pe om cu Dumnezeu.

Invitați de onoare la parohia Schitu-Frumoasa au fost părintele Nicolae Tănase de la Parohia Valea Plopului-Prahova și părintele Nicolae Pântea, ctitorul sfântului locaș și preot slujitor în Grecia.