Sfânta Liturghie la catedrala „Sf. Cuv. Parascheva” din Roman

01 Mai 2017

În Duminica a treia după Paști, numită și Duminica Mironosițelor, la Catedrala arhiepiscopală „Sf. Cuv Parascheva” din Roman a fost oficiată Sfânta Liturghie de un sobor de preoți și diaconi sub protia Preacuviosului Părinte Arhimadrit Pimen Costea, vicar administrativ eparhial. La slujbă au participat numeroși credincioși romașcani.

 

În dimineața zilei de 30 aprilie a.c., numită și Duminica Mironosițelor, la Catedrala arhiepiscopală „Sf. Cuv Parascheva” din Roman, sub protia Preacuviosul Părinte Arhimandrit Pimen Costea, vicar administrativ eparhial a fost oficiată Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. Părintele Vicar a fost înconjurat de un sobor de preoți și diaconi ai catedralei mușatine în frunte cu Părintele Arhim. Andrei Ioniță, mare eclesiarh al străvechiului lăcaș de cult.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, părintele Arhimandrit Pimen Costea a subliniat rolul pe care l-au avut femeile mironosițe în propovăduirea minunii Învierii Domnului, a evidențiat virtuțile pentru care acestora li s-a consacrat de către Biserică o zi de cinstire în calendar și a vorbit despre faptul că ele constituie un model pentru femeia creștină din toate timpurile.

La finalul Liturghiei, a fost citit mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, prin care acesta a adresat un cuvânt de binecuvântare și recunoștință tuturor femeilor creștine cu prilejul Duminicii Femeilor Purtătoare de Mir. Răspunsurile la strană au fost date de către corala „Paraschevi” a catedralei romașcane.

(Pr. Daniel Marari)