Sf. Emilian de la Durostorum serbat la Mănăstirea Ciolpani

18 Iulie 2019

În ziua pomenirii Sf. Emilian de la Durostorum, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, obștea Mănăstirii Ciolpani și-a sărbătorit ocrotitorul spiritual.

La invitația stavroforei Lucia Chirvase, stareța Mănăstirii Ciolpani, din partea Centrului eparhial au fost prezenți ca reprezentanți ai Înaltpreasfinției Sale, părintele Arhimandrit Pimen Costea, Vicar – administrativ și părintele Arhimandrit Serafim Huzdup, consilier eparhial, precum și preoți din Protopopiatul Buhuși și din celelalte protopopiate ale Eparhiei, preoți din alte Eparhii, credincioși din orașul Buhuși și pelerini din alte orașe ale țării.

A fost săvârșită slujba Utreniei, urmată de acatistul Sf. Emilian, apoi, sub protia Părintelui Vicar, a fost săvârșită Sfânta Liturghie la care au participat toți cei prezenți, răspunsurile la strană fiind date de corul Mănăstirii Ciolpani.

În cuvântul de învățătură, părintele Vicar a vorbit despre viața Sf. Emilian de la Durostorum, amintind faptul că această mănăstire s-a ridicat prin râvna vrednicului de pomenire, ctitor, părintele Arhimandrit Emilian Panait.

După terminarea Sfintei Liturghii, soborul preoților, obștea mănăstirii, dimpreună cu credincioșii prezenți au mers la mormântul părintelui Emilian unde a fost săvârșită slujba Parastasului.

La final a fost organizată o agapă creștină la care au participat toți credincioșii prezenți la acest eveniment.