Sf. Apostol Andrei va fi cinstit la Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja”

În perioada 28 - 30 noiembrie 2020, Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie populară ,,Sfântul Andrei Apostolul’’, din cadrul Asociaţiei ,,Sf. Voievod Ştefan cel Mare - Hârja’’, va găzdui evenimentul ,,Zilele Sfântului Andrei’’.

Cinstirea ocrotitorului Centrului de Creație, Artă și Tradiție populară de la Hârja va consta în derularea unui program cultural - social și religios. Activitatea va începe sâmbătă, 28 noiembrie 2020, la ora 16.00, cu săvârşirea slujbei Vecerniei, urmată de o prezentare a vieţii şi activităţii misionare a Sfântului Andrei. În continuarea zilei, copiii de la Centrul de zi ,,Sfântul Dionisie Exiguul’’ - Hârja vor participa la un atelier de creat lumânări decorative, începând cu ora 18.00.

Programul continuă şi duminică, de la ora 9.00, cu săvârşirea Sfintei Liturghii şi Cateheză, zi ce va culmina cu atelierul de pictură pe sticlă, de la ora 13.00. Activitatea se va încheia cu Slujba de Priveghere în cinstea Sf. Ap. Andrei, începând cu ora 16.00.

,,Zilele Sfântului Andrei’’ vor fi încheiate luni, 30 noiembrie 2020, cu participarea la slujba Sfintei Liturghii de la ora 9.00. În continuare, rezidenţii Centrului social - medical ,,Sf. Voievod Ştefan cel Mare - Hârja’’, se vor alătura atelierului de semne de carte cusute pe etamină, de la ora 13.00.

Toate produsele realizate atât de către beneficiarii Centrului social - medical ,,Sf. Voievod Ştefan cel Mare - Hârja’’, cât şi de copiii Centrului de zi ,,Sfântul Dionisie Exiguul’’, vor fi vândute cu scopul de a ajuta viitoarele activităţi ale asociaţiei, cu ocazia lansării magazinului online care va încheia evenimentul dedicat Sfântului Apostol Andrei.

(Ioana Bitnic, Oana Ariton, Asistenți sociali - Hârja)