Sesiune de formare pentru tinerii voluntari ai asociației Patmos din Onești

Sâmbăta, 8 iunie, la sediul Protopopiatului Onești a avut loc o sesiune de formare pentru tinerii voluntari ai asociației Patmos din Onești cu scopul pregătirii lor în lucrul cu tinerii și copiii eparhiei. La această întâlnire au participat și membrii din cadrul ASCOR Bacău, care au împărtășit celor prezenți anumite experiențe din școlile și tabere de vară organizate în anii anteriori.

Sesiunea a avut scopul de a forma voluntarii pentru activitățile din perioada verii, dar și pentru a  facilita pregătirea atelierelor din cadrul ediției a VI-a a evenimentului „Tânărul Oneștean", care se va desfășura în perioada 23-26 iulie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului. În cadrul întâlnirii de lucru, voluntarii au învățat care sunt pașii în organizarea unui mare eveniment, cum să stabilească eficient obiectivele generale și specifice, care sunt provocările de care se lovesc în lucrul cu tinerii și cum să reacționeze într-o situație de risc. Unul dintre subiectele abordate a fost programul pe care o organizație creștină de tineret îl poate implementa săptămânal. Astfel, au fost analizate activitățile și frecvența cu care se implementează, dar și ceea ce s-ar putea adăuga în program pentru a spori și diversifica activitatea organizației. Mai mult decât atât, tânăra Petronela Teleucă, voluntar ASCOR Bacău, a susținut un atelier demonstrativ pentru a le explica celor prezenți cum se aplică ceea ce au învățat teoretic.

La final, toți cei prezenți au tras concluziile zilei și și-au arătat interesul pentru organizarea altor întâlniri cu scopul de a se perfecționa în lucrul cu alți tineri din cadrul Bisericii.

(Pr. Vlad Țuțurlan)