Seri duhovnicești în Parohia Poduri

În a doua duminică din Post, 31 martie 2024 , la Biserica "Sfântul Nicolae" din Comuna Poduri, Protopopiatul Moinești, a avut loc prima întâlnire de anul acesta din cadrul Proiectului Catehetic "Seri duhovnicești în Postul Mare".

Având în vedere că se derulează anul dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor, respectiv anul omagierii sfinților doctori fără de arginți, s-a propus ca în cadrul întâlnirilor de anul acesta, să fie abordată problematica aceasta prin cateheză, vizionare de filme religioase specifice și dialoguri interactive. Programul întâlnirii, la care au participat aproximativ 40 de credincioși, a cuprins: rugăciunea de început, prezentarea în format power-point a catehezei cu titlul: "Îngrijirea copiilor bolnavi - responsabilitate  și implicare creștină", învățarea unor pricesne și vizionarea unui film moralizator. La final întâlnirii, cei prezenți au socializat și au servit prăjituri și răcoritoare.

Credincioșii au înțeles din cuprinsul catehezei cât de importantă este îngrijirea copiilor bolnavi, în calitatea lor de creștini. Ca următori ai lui Hristos, cu toții sunt chemați să se implice activ prin fapte de milostenie, despre care se știe că sunt criterii de intrare în Împărăția cerurilor, după principiul enunțat de Mântuitorul: "Întrucât ați făcut unuia dintr-acești frați ai Mei prea mici, Mie Mi-ați făcut " . 

"A fost o întâlnire constructivă și emoționantă ce a vizat aspecte importante ale vieții creștine, dar și relaxantă, destinsă, care ne-a apropiat mai mult, bucurându-ne unii de alții în atmosfera caldă, primitoare și binecuvântată a bisericii", a spus părintele  Parfene Dumitru.

(Pr. P.D.)