Șefii de promoție ai învățământului băcăuan premiați de Biserică

12 Iunie 2016

Șefii de promoție ai colegiilor și liceelor băcăuane au fost premiați de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, astăzi, 12 iunie, în cadrul unui eveniment derulat la biserica ”Sf. Ioan” din municipiul Bacău.

În prezența icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Giurgeni și a raclei cu moaștele Sfântului Cuvios Antipa de la Calapodești, la biserica ”Sf. Ioan” din municipiul Bacău, credincioșii au trăit bucuria participării astăzi, 12 iunie, la Dumnezeiasca Liturghie săvărșită de IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, înconjurat de un sobor de preoți. În cadrul solemn al slujbei, ierarhul a hirotonit întru preot pe diaconul Florin Ursu, pe seama parohiei Nașterea Maicii Domnului, cartier Mal, Onești.

Programul sărbătorii de la parohia ”Sf. Ioan”, care a însumat patru zile de rugăciune și mai multe manifestări cultural-educative și religioase, a fost încheiat la orele prânzului cu festivitatea de premiere a șefilor de promoție din cele peste 40 de instituții de învățământ preuniversitar.

Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Ioachim a oferit distincții și premii celor care reprezintă excelența în învățământul băcăuan, la eveniment participând alături de elevii merituoși, directorii instituțiilor de învățământ și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Bacău, reprezentanți ai autorităților județene și locale, părinți și dascăli implicați în realizarea procesului instructiv-educativ. Întâlnirea Înaltpreasfințitului Ioachim cu elita tinerei generații se înscrie în seria activităților pe care Eparhia Romanului și Bacăului le derulează cu scopul de a susține și promova adevăratele valori cultural-educative în cadrul proiectului “Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți” desfășurat cu binecuvântarea și implicarea directă a Inaltpreasfinției Sale. 

(Pr. Constantin Gherasim)