Ședința profesorilor de Religie din Protopopiatul Sascut

Având binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, vineri, 25 februarie a.c și la invitația preotului Vasile Abageru, protopop al Protopopiatului Sascut, în Sala “Episcop Teodosie Atanasiu” a avut loc întâlnirea profesorilor de Religie din Cercul Metodic Podu Turcului.

 

Delegatul Chiriarhului la acest eveniment a fost preotul Valentin Băltoi, consilier cultural al Centrului eparhial Roman, alături de preotul Adrian Alexandrescu, inspector școlar de disciplina Religie în cadrul ISJ Bacău.

Domnul profesor Adrian-Constantin Zavada a prezentat referatul cu titlul „Optimizarea demersului didactic prin utilizarea tehnologiei și a internetului la ora de Religie”. Printre altele, domnul profesor a menționat: „Contextul social-pandemic a impus ca tehnologiile informaționale și rețeaua Internet să devină instrumente de lucru indispensabile pentru mediul educațional, având un rol formativ și social în procesul didactic.” De asemenea, un alt aspect evidențiat de domnul profesor Zavada face referire la principala provocare pe care o reprezintă calculatorul și internetul pentru crearea mediului propice, adecvat și motivant necesar desfășurării activității didactice. În concluzie, domnul profesor a concis: „Tehnologia în educație poate deschide uși către noi experiențe, noi descoperiri și noi moduri de învățare, însă nicio tehnologie nu poate înlocui profesorii talentați și inspirați”.

După susținerea referatului de către domnul profesor Zavada, preotul profesor Mocanu Mihai-Florin, responsabilul de cerc metodic, a adus aprecieri cu privire la realizarea referatului. În continuare a subliniat faptul că profesorii de Religie și-au îndeplinit cu succes îndatoririle didactice din primul semestru al acestui an școlar, prin activitatea de la catedră, dar și prin activitățile extracurriculare, prilejuite de Praznicul Nașterii Domnului.

Părintele Inspector Adrian Alexandrescu  a prezentat Regulamentul pentru organizarea și desfășurarea Olimpiadei de Religie, faza județeană, ce va avea loc în data de 19 martie 2022 la Școala Gimnazială „C. Platon” Bacău.

La finalul acestei întâlniri, preotul consilier Valentin Băltoi, a transmis auditoriului binecuvântarea Ierarhului, a prezentat calendarul concursului, apoi a reiterat faptul că pentru o bună desfășurare a Concursului Național Catehetic „Rugăciunea în viața mea”, trebuie să existe o conlucrare rodnică între preotul paroh și profesorul de Religie.

Pr. Ionuț-Alexandru Apostu