Ședință administrativă în Protopopiatul Buhuși

23 Noiembrie 2016

Miercuri, 23 noiembrie 2016, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim a avut loc ultima ședință administrativă de anul acesta a preoților din Protopopiatul Buhuși.

Miercuri, 23 noiembrie 2016, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim a avut loc ultima ședință administrativă deanul acesta a preoților din Protopopiatul Buhuși.

Din partea Centrului Eparhial, ca delegat al Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, a fost prezent, alături de PC Pr. Protopop Vasile Cozma, în mijlocul preoților din Protopopiatul Buhuși, PC Pr. Consilier Administrativ Alexandru Zamfir, care a transmis mesajul și binecuvântarea Înaltpreasfinției Sale pentru frumoasa și rodnica activitate a preoților buhușeni.

Pe ordinea de zi s-au discutat probleme precum: necesitatea intensificării activității catehetice în parohii în vederea apropierii și recuperării tinerei generații, organizarea de colecte la nivel de parohii pentru ajutorarea celor aflați în dificultate mai ales acum în perioada Postului Nașterii Domnului, dar și organizarea de activități filantropice în cursul anului, precum și problema reactualizării istoricului fiecărei parohii de către o comisie instituită în acest sens.

În contextul desemnării anului 2017 ca „An omagial al iconarilor și pictorilor bisericești și An comemorativ al Patriarhului Justinian și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română”, PC Pr. Protopop Vasile Cozma a venit cu propunerea ca în fiecare parohie din Protopopiatul Buhuși să fie identificate nume de preoți, cântăreți și credincioși care au apărat Ortodoxia și au îndurat prigoana comunistă, urmând ca într-o conferință specială din anul viitor să fie amintiți toți acești apărători, mulți dintre ei chiar martiri.

La final, preoții și-au exprimat bucuria de a se afla sub ascultarea și binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim conștienți fiind de faptul că Episcopul reprezintă Biserica, iar identitatea noastră se conturează și se definește prin Episcop.

(Pr. Cozma Vasile)