Ședință administrativă, în Protopopiatul Buhuși

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, miercuri, 30 martie 2016, a avut loc ședința administrativă  a preoților din Protopopiatul Buhuși .

Din partea Centrului Eparhial, ca reprezentanți ai Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, au fost prezenți: PC. Părinte Consilier Daniel Alexandru Zamfir, PC. Părinte Consilier Adrian Ciobanu și PC. Părinte Inspector Silviu Daniel Matei.

În contextul  „Anului omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox și al Anului comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul și al tipografiilor bisericești”, Părintele Protopop a adus în discuție faptul că preoții Protopopiatului Buhuși sunt conștienți de activitățile pe care le  desfășoară în acest an la nivelul fiecărei parohii, având în vedere faptul că acest protopopiat este unul dinamic, cu preoți tineri, dornici să-L mărturisească în primul rând pe Hristos, dar în același timp să se transpună și în slujirea aproapelui.

Părintele Consilier Alexandru Zamfir a transmis binecuvântarea și iubirea părintească a Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, apoi a adus în discuție noile hotărâri ale Sfântului Sinod în legătură cu: comportamentul preotului în comunitatea pe care o păstorește, participarea preotului la activități mass-media din afara Bisericii cu binecuvântarea Ierarhului și cu înștiințarea Sfântului Sinod, tactul pastoral de care trebuie să dea dovadă preotul la provocările mass-media, necesitatea paginilor de socializare în mediul virtual la parohii, dar și personale, în scopul promovării activităților Bisericii și valorilor moral-creștine.

S-a făcut referire și la atacurile tot mai dese în ceea ce privește  Familia,  Școala și  Biserica, precum și expunerea preotului la aceste atacuri în calitate de părinte în familie, de om educat în școală și de slujitor al Sfântului Altar, dar și necesitatea de a lupta pentru apărarea lor.

A urmat prezentarea prevederilor din art. 456, alin.1, lit. d) din noul Cod Fiscal, de către Părintele Consilier Adrian Ciobanu referitoare la impozitarea  terenurilor și clădirilor Bisericii, iar Părintele Inspector Silviu Matei a prezentat regulile PSI în vederea prevenirii incendiilor  care se pot ivi  în locașurile de cult.

Părintele Vasile Cozma, în calitate de Protopop al Protopopiatului Buhuși, a ținut să transmită mulțumirile, recunoștința și dragostea pe care preoții o poartă Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim.

Ședința de astăzi s-a încheiat cu intonarea imnului arhieresc, urările de sănătate și arhipăstorire îndelungată pe care PC. Părinte Protopop în numele preoților din Protopopiatul Buhuși le-a transmis Înaltpreasfinției Sale, prin reprezentanții Centrului Eparhial, la aniversarea celor 62 de ani de viață.

(Pr. Cozma Vasile)