Ședința administrativă a preoților Protopopiatului Roman

30 Martie 2022

Miercuri, 30 martie, în sala „Sfântul Ierarh Dosoftei”, a Centrului Eparhial Roman, începând cu ora 14:00, s-a desfășurat ședința administrativă a preoților Protopopiatului Roman.

Ședința a fost deschisă de Părintele Protopop Dan Alexandru Antoce, care a mulțumit preoților pentru prezență și totodată a adus în atenția celor de față subiectele de pe ordinea de zi. Totodată, P.C. Pr. Alexandru Zamfir, consilier administrativ al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a transmis binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim.

În prima parte a ședinței, părintele doctorand Vlăduț Ghionoiu, de la Mănăstirea Giurgeni, a susținut o prezentare cu titlul „O posibilă prietenie isihastă între Orient și Occident. Premisele teologice ale Sfântului Simeon Noul Teolog (949-1022) și ale lui Bernard de Clairvaux (1090 - 1153)”. Expunerea părintelui a fructificat anumite aspecte ale gândirii isihaste în teologie Sfântului Simeon Noul Teolog, punându-le în paralelă cu cea a lui Bernard de Clairvaux, acestea toate în contextul anului omagial al Patriarhiei Române, al Sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț.

În cadrul ședinței au mai fost discutate și alte aspecte administrative, printre care evidențiindu-se construcția noului sediu al Protopopiatului Roman.