Ședinţă administrativă a preoţilor din Protopopiatul Moineşti

Joi, 11 mai 2023, în noul sediu administrativ din Moinești, a avut loc cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a doua ședință administrativă trimestrială a preoților din Protopopiatul Moineşti.

La această întrunire, ca și delegați din partea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Ioachim, au fost părintele consilier economic Adrian Ciobanu și părintele Alexandru Zamfir, consilier eparhial de la Sectorul Administrativ – Bisericesc și purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, care a transmis din partea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, arhiereasca binecuvântare pentru misiunea desfășurată a protoieriei.

Părintele protoiereu Costel Mareș a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim pentru părinteasca grijă față de Protopopiatul  Moinești și a lansat în ședință ordinea de zi printre care enumerăm câteva subpuncte: conferința tematică, activităţile cultural-pastorale pe cercuri, cupa de șah a parohiilor, organizarea unui mini-campionat de fotbal, rezultatelor concursului național catehetic și altele.

În prima parte a întâlnirii, pr. Ioan Munteanu de la Catedrala „Nașterii Maicii Domnului și Sfântul Nicolae” din Moinești a susținut conferința „Forme ale pastorației și sprijinirii persoanelor vârstnice în Sfânta Scriptură și Sfânta Tradiție”, care a continuat prin intervenția mai multor preoți colegi într-o frumoasă dezbatere colegială constructivă.

Părinții consilieri Adrian Ciobanu și Alexandru Zamfir au prezentat în partea a doua a ședinței subiecte de interes administrativ și duhovnicesc, iar în încheiere, părintele protoiereu Costel Marș a îndemnat pe toți părinții prezenți și pe cei care din binecuvântate pricini nu au reușit să ajungă, să pună în practică și pe altarul dragostei jertfitoare concluziile bune ale acestei întâlniri spre slujba aproapelui și slava Bunului Dumnezeu.