Şedinţă administrativă a preoţilor din Protopopiatul Moineşti

Marți, 21 februarie 2023, la Biserica „Sfântul Gheorghe” din Moinești a avut loc, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, prima ședință administrativă trimestrială a preoților din Protopopiatul Moineşti.

La această întrunire, ca delegați din partea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Ioachim, au fost părintele Alexandru Zamfir, consilier eparhial de la Sectorul Administrativ – Bisericesc și purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, care a transmis din partea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, arhiereasca binecuvântare și gânduri de încurajare în misiunea desfășurată în parohiile încredințate spre păstorire în noul an, părintele consilier Ilarion Mâță și dl. referent Vlad Țuțurlan.

Părintele protoiereu Costel Mareș a transmis prin părintele consilier, sincere mulțumiri Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim pentru arhiereasca și neobosita grijă față de Protopopiatul  Moinești și a lansat în ședință ordinea de zi:
-    Prezentarea noii structuri administrative a protopopiatului;
-    Prezentarea activităților desfășurate în Protopopiatul Moinești în anul 2022;
-    Calendarul anual al activităților care se vor derula în anul 2023  - „Anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice” și „Anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți)”.

În ultima parte a întâlnirii, părintele Codrin Laslău de la Parohia Leorda – Comănești a prezentat proiectul Concursul Naţional Catehetic ediţia a XV-a „Tinerii şi vârstnicii să laude numele Domnului”, precum și câteva exemple de activități catehetice punând la dispoziție o serie de materiale practice în vederea intensificării catehezei în parohiile protopopiatului.