Şedinţă administrativă a preoţilor din Protopopiatul Moineşti

28 Ianuarie 2021

La Moinești a avut loc prima ședință administrativă din anul 2021 a preoților din Protopopiatul Moinești.

Joi, 28 ianuarie 2021, la Biserica „Sfântul Gheorghe” din Moinești a avut loc, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte IoachimArhiepiscopul Romanului și Bacăului, ședința administrativă a preoților din Protopopiatul Moineşti precedată de Sfânta Liturghie.

La această întrunire, ca și delegat din partea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Ioachim, a fost părintele Alexandru Zamfir, consilier eparhial de la Sectorul administrativ – bisericesc și purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

În deschidere, părintele protoiereu Costel Mareș a salutat prezența  părintelui consilier, adresând totodată mulțumiri Înalpreasfințitului Părinte Ioachim, și a prezentat programul întâlnirii.

Primul moment pe ordinea de zi l-a constituit prezentarea de către părintele protopop Costel Mareș a raportului, în format PowerPoint, al tuturor activităților și proiectelor economice, pastoral-misionare și cultural-filantropice desfășurate în anul 2020 în Protopopiatul Moinești.

În partea a doua, părintele consilier Alexandru Zamfir a transmis, din partea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, arhiereasca binecuvântare, precum și urărie de pace, sănătate, și spor în misiunea desfășurată în parohiile încredințate spre păstorire.

Părintele Hereș Ovidiu, coordonatorul Centrului Catehetic „Sf Nicolae” Poduri și responsabilul activităților catehetice din Protopopiatul Moinești, a informat preoții prezenți despre Concursul Național Catehetic „Biserica – familia românilor de pretutindeni”, concurs desfășurat în Patriarhia Română cu prilejul anului 2021 - Anul omagial al pastorației românilor din afara României, prezentând descrierea, perioada de desfășurare, scopul și obiectivele acestuia.

La finalul acestei expuneri, părintele protopop a prezentat planificarea activităților ce vor fi desfășurate în anul 2021, precum și tematica conferințelor pastoral-misionare și a celor administrativ-economice propuse de către Sfântul Sinod spre a fi derulate în Protopopiatul Moinești în 2021 - Anul omagial al pastorației românilor din afara României și Anul comemorativ al celor adormiți în Domnul; valoarea liturgică și culturală a cimitirelor în Patriarhia Română.

Un ultim punct pe ordinea de zi a fost stabilirea ședinței cu personalul neclericaljoi, 3 iunie 2021.

La finalul întâlnirii, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepscop Ioachim, părinții slujitori au primit din partea Protoieriei câte un dar simbolic.

Pr. Cristian-Ioan Balaban