Ședința administrativ-tematică în Protopopiatul Roman

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, miercuri, 7 iunie, la Parohia „Sfântul Dumitru”, din Municipiul Roman, a avut loc ședința administrativă a preoților din Protopopiatul Roman. Sedința a fost prezidată de către Preacuviosul Părinte Arhim. Pimen Costea, Vicar-administrativ al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

În deschiderea ședinței PC. Pr. Protopop Dan-Alexandru Antoce și-a exprimat bucuria de a-l avea în mijlocul preoților din Protoieria Roman pe părintele vicar. În contextul „Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice și Anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești”, PC. Pr. Bozieanu Alexandru Mircea, de la Parohia Gâdinți, a susținut conferința „Pastorația persoanelor vârsnice – misiune, recunoștință și provocare”. Preacuviosul Părinte Arhim. Pimen Costea l-a felicitat pe părintele conferențiar pentru lucrare și a prezentat câteva aspecte personale referitoare la pastorația bătrânilor, dând apoi cuvântul și altor preoți, discutându-se prin prisma experienței acumulate de către fiecare în parohiile în care activează.

Părinte Arhim. Pimen Costea a adus la cunoștință ultimele hotărâri ale permanenței Consiliului eparhial referitoare la diverse probleme administrative: proiecte de finanțare pentru reparațiile bisericilor de lemn, implementarea programului Casa verde fotovoltaice 2023 în cadrul unităților de cult, precum și activitățile cultural-filantropice care se vor desfășura în perioada următoare în cadrul Protopopiatului Roman.