Şedinţă administrativ-tematică a preoţilor din Protopopiatul Moineşti

12 Martie 2020

Joi, 12 martie 2020, la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Moinești, începând cu ora 9.00, a avut loc şedinţa administrativ-tematică a preoţilor din Protopopiatul Moinești

În mijlocul preoților moineșteni, ca delegat din partea Centrului eparhial a fost părintele Alexandru Zamfir, Consilier eparhial și Purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, care a transmis mesajul Înalpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, adresând „arhiereasca binecuvântare însoțită de aprecierea Înaltpreasfinției Sale față de ascultarea, râvna și misiunea desfășurată în parohiile încredințate spre păstorire. Totodată, Înalpreasfințitul Arhiepiscop Ioachim se roagă pentru binele și mântuirea preoților si enoriașilor lor din Protopopiatul Moinești, mai ales în aceste vremuri de încercare pentru poporul român.”

În deschidere, părintele protoiereu Costel Mareș a salutat prezența părintelui consilier și a adresat mulțumiri Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, pentru binecuvântarea oferită cu prilejul acestei întruniri.

În prima parte a întrunirii, a avut loc susținerea referatului cu tema „Pastorația tinerilor” susținut de părintele Bejan Petru de la Parohia Apa-Asău, una dintre temele propuse de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pentru anul 2020 – Anul omagial al pastorației părinților și copiilor și Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români.

În partea a doua a întâlnirii au fost puse în discuție regulile organizatorice și metodele de prevenție ce trebuie comunicate și puse în aplicare de către toți credincioșii, pentru a se feri de infecția cu noul coronavirus (Covid-19). Pe lângă aceste norme de urmat, nu trebuie să uităm și de rugăciune, care în această perioadă trebuie amplificată, atât de către preoți, cât și de credincioși.

Totodată, evenimentele care erau programate în luna martie, din motive de siguranță, au fost anulate, până la o dată ce va fi comunicată ulterior.

Pr. Cristian-Ioan Balaban