Ședință administrativ-pastorală în Protoieria Roman

Miercuri, 13 martie 2024, preoții slujitori din Protopopiatul Roman s-au întâlnit în ședință de lucru la biserica cu hramul Sfântul Dumitru din Municipiul Roman, unde au discutat aspecte administrative și pastorale.

În deschiderea ședinței, părintele consilier Ilarion Mâță a transmis cuvântul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim. În continuare, părintele Ciprian Chirilă, preot slujitor la parohia gazdă, a prezentat referatul „Lucrarea social-filantropică și medicală a Bisericii Ortodoxe Române”. Părintele a evidențiat această activitate a Bisericii de-a lungul istoriei, și în mod special implicarea pe care o are în mod curent în toate instituțiile bisericești, parohii, protopopiate, centre eparhiale, cât și prin toți slujitorii aflați în instituțiile spitalicești. Tot în cadrul susținerii a fost prezentat și calendarul activităților social-filantropice ce vor avea loc anul acesta la nivel eparhial. 

Dl. Vlad Țuțurlan, referent în cadrul biroului de catehizare și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a prezentat proiectul catehetic patriarhal „Hristos, Cuvântul care vindecă”. Totodată, au fost prezentate și celelalte proiecte eparhiale propuse pentru anul care tocmai a început.

Părintele protoiereu Dan Alexandru Antoce a prezentat preoților hotărârea sinodală cu nr. 1731/ 29.02.2024 care constă în Îndreptarul Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române cu privire la anul electoral ce tocmai a început. Au mai fost discute și alte probleme administrative, dar și aspecte ce țin de organizarea vieții duhovnicești.

La sfârșitul ședinței, preoții prezenți au vizitat șantierul viitorului centru protopopesc.

Pr. Bogdan Palcău