Seară duhovnicească în Parohia „Sf. Înviere” – Buhuși

09 Septembrie 2019

Sâmbătă, 7 septembrie 2019, în Parohia „Sf. Înviere” – Buhuși, a avut loc cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, slujba Vecerniei în cinstea sărbătorii Nașterii Maicii Domnului, care este al II-lea hram al acestei comunități.

La invitația părintelui paroh Romeo Sbârcea a fost prezent la eveniment părintele protopop Vasile Cozma, alături de un sobor de preoți din Protopopiatul Buhuși, reprezentanți ai autorităților locale și credincioși din orașul Buhuși.

A fost săvârșită slujba Vecerniei unită cu Litia ca mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru darurile revărsate asupra acestei parohii.

În cuvântul de învățătură părintele protopop a subliniat faptul că „atunci când vorbim despre Mântuitorul Iisus Hristos și despre opera Lui de mântuire, mai întâi trebuie să vorbim despre Maica Domnului din care Hristos s-a născut ca Om și Dumnezeu Adevărat în același timp și că plinirea vremii hotărâtă de Dumnezeu pentru venirea Fiului Său în lume are mai multe răspunsuri, unul dintre ele fiind acela că umanitatea a dăruit acum două mii de ani rodul cel mai frumos, o fecioară neprihănită, pe Maica Domnului care devine Născătoare de Dumnezeu, acesta fiind modul în care lumea vine în întâmpinarea planului de mântuire a lui Dumnezeu”.

A fost săvârșită slujba de pomenire a ctitorilor bisericii parohiale, familia boierului Theodor Buhuș, care a ridicat din temelie locașul de închinare, dar și donatorii timpului, care prin osteneala lor au dat și al II-lea hram al parohiei.

Părintele paroh a mulțumit părintelui protopop, preoților, invitaților, credincioșilor și tuturor celor care au participat la acest moment de rugăciune.