Seară duhovnicească la Parohia „Sfântul Nicolae" Onești

       Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, în data de 14 martie a.c., Parohia "Sfântul Ierarh Nicolae", prin implicarea protopopului Ioan Bârgăoanu, a organizat o seară duhovnicească, în care membri ai „Coralei Armonia” din Constanța au interpretat pricesne închinate Mântuitorului Hristos și Preasfintei Fecioare Maria.

         Seara a debutat cu o scurtă rugăciune, pe care pr. Paroh Ioan Berdan a rostit-o, aducând mulțumire pentru binecuvântarea arhierească primită, prezentând totodată participanților Cartea de rugăciune apărută la Editura Filocalia, a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, care conține și un buchet de rugăciuni compuse de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim.
Prin cântarea „Ridica-voi ochii mei la ceruri”, toți cei prezenți au fost invitați să pătrundă într-o atmosferă de rugăciune, care pe parcursul interpretării pricesnelor, s-a transfigurat într-o stare de pace și liniște sufletească, devenind un ospăț al sufletului.
La final, protopopul Ioan Bârgăoanu a adresat cuvânt de mulțumire Înaltpreasfinției Sale, Înaltpreasfițitului Părinte Ioachim, pentru binecuvântarea și implicarea manifestată în acest an omagial al Sfinților Isihaști, oferind interpreților daruri din partea Arhipăstorului Romanului și Bacăului, subliniind că priceasna, ca rugăciune cântată, constituie o formă de manifestare a stării de isihie, căci îi transpune pe cei care o ascultă într-o stare de armonie sufletească.