Seară duhovnicească la Parohia „Sfânta Înviere” – Buhuși din Protoieria Bacău

Joi, 7 septembrie 2023, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, la Parohia „Sfânta Înviere” din Buhuși a avut loc o activitate cultural-duhovnicească cu prilejul cinstirii celui de al doilea hram al comunității, Nașterea Maicii Domnului. Odată cu lăsarea serii, preoții din împrejurimi, adunați sub protia părintelui protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche au săvârșit slujba Vecerniei unită cu Litia. La acest moment a fost prezent și părintele Ciprian-Ioan Ignat, secretar eparhial al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, precum și autoritățile locale reprezentate prin persoana domnului primar Vasile Zaharia. 

După săvârșirea slujbei, prin purtarea de grijă a părintelui paroh Romeo Sbârcea și a părinților slujitori ai parohiei, un număr de 30 de elevi ai școlii aflate în vecinătatea bisericii au primit câte un ghiozdan echipat cu toate rechizitele necesare începutului de an școlar, acestea fiind binecuvântate de către părintele protoiereu prin stropirea cu apă sfințită. Tot acum au fost rostite rugăciuni pentru luminarea și înțelepțirea minții celor care începând de luni se vor reîntoarce în băncile școlii. 

În încheierea evenimentului, a fost săvârșit un Trisaghion pentru ctitorii și întemeietorii sfântului lăcaș, Sfinții Toader și Ana, ocrotitori ai Centrului de socializare pentru vârstnici din cadrul parohiei, credincioșii prezenți primind la final din ofrandele ce s-au pregătit spre a fi împărțite spre pomenirea celor care au ridicat și edificat ceea ce este astăzi Biserica Învierii din urbea buhușeană. 

Cuvântul de învățătură a fost rostit de către părintele protoiereu, care a evidențiat aspecte duhovnicești, liturgice și practice care decurg din pericopele evanghelice ce se citesc cu prilejul prăznuirii acestei mari sărbători, Nașterea Maicii Domnului, și a transmis binecuvântarea ierarhului și purtarea în rugăciune a tuturor fiilor și fiicelor duhovnicești din această parohie. După aceasta, părintele paroh a mulțumit ierarhului, precum și celor care s-au implicat în săvârșirea acestui eveniment, spre slava lui Dumnezeu.