Școală de vară în Parohia Văleni

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în perioada 21-24 iulie s-au desfășurat în Parohia Văleni din Protopopiatul Roman, o serie de activități educative în cadrul școlii de vară, organizată de către preotul paroh Gheorghe Ouatu.

Școala de vară a avut ca temă „Pastorația persoanelor vârstnice și problemele legate de vârsta senectuții", în cadrul acesteia participând un număr de 25 de copii.

Prima zi a debutat cu un seminar coordonat de preotul paroh, ajutat de către voluntari, în care cei prezenți au discutat despre problemele oamenilor în vârstă și despre modul în care membrii comunității parohiale, dar în special copiii, pot fi alături de aceștia. La finalul discuțiilor, cu toții s-au rugat lui Dumnezeu, ziua încheindu-se cu o serie de jocuri organizate în curtea bisericii.

Activitățile din ziua a doua s-au desfășurat în parcul dendrologic din vecinătatea bisericii satului, unde cei mici au fost implicați într-o serie de jocuri care au întărit echipele de lucru. Ulterior a avut loc un atelier de lectură realizat cu ajutorul materialelor puse la dispoziție de biblioteca parohială și de către cea comunală.

În ultimele două zile copiii au mers să îi viziteze pe seniorii parohiei care i-au încântat cu povești din vremuri demult apuse și care la rândul lor s-au bucurat de jocul copilăriei și de bucuria din ochii celor mici.

pr. Bogdan Palcău