Școală de vară în Parohia „Sf. Nicolae” – Buhuși

08 August 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, în perioada 24 – 30 iulie 2017, în Parohia „Sf. Nicolae” – Buhuși din Protopopiatul Buhuși s-a desfășurat  proiectul „Școală de vară – prilej de bucurie și întâlnire cu Hristos”.

La acest proiect, coordonat de Pc. Pr. Protopop Vasile Cozma împreună cu părinții slujitori, au participat 21 de copii, care s-au bucurat de vacanță defășurând activități educative și recreative.

Proiectul a debutat cu o etapă de socializare în vederea cunoașterii și apropierii copiilor, după care au urmat jocuri, concursuri sportive, dezbateri pe diferite teme religioase, literare, științifice, în care copiii au avut ocazia să-și demonstreze noțiunile de cultură generală, dar să descopere și noțiuni noi.

În această perioadă copiii au participat la activitatea catehetică fiind dezbătute diferite teme, dar și la programul liturgic desfășurat la Catedrala „Sf. Nicolae”, au învățat cum să bată toaca, cât de importantă este rugăciunea rostită înainte și după desfășurarea oricărei activități, precum și faptul că recunoștința este modalitatea prin care devenim conștienți de  ajutorul  pe care Dumnezeu îl oferă fiecăruia dintre noi.

De asemenea au fost organizate drumeții în natură, vizite la Mănăstirile Runc, Ciolpani, dar și la Observatorul Astronomic de la Bacău.

În încheierea proiectului Pc. Pr. Protopop Vasile Cozma a mulțumit copiilor pentru prezență și dăruire, dar și tuturor colaboratorilor, voluntarilor și credincioșilor din parohie pentru implicarea în buna desfășurare a tuturor activităților derulate în acest an.