Școală de vară în Parohia Petricica

30 August 2022

În perioada 25-28 august, în Parohia Petricica din Protopopiatul Moinești s-a desfășurat cea de-a doua ediție a Școlii de vară „Din pridvorul bisericii în pridvorul sufletului”.

Obiectivele celei de a doua ediții a școlii de vară „Din pridvorul bisericii în pridvorul sufletului” au constat în aproprierea copiilor de Dumnezeu, în zidirea siguranței emoționale și în însușirea sentimentului de acceptare și de empatie față de ceilalți.
 
Prima zi din acest program cultural-religios a debutat cu rugăciunea rostită de copii și un cuvânt din partea părintelui. După rugăciune, participanții au fost energizați printr-un antrenament sportiv și prin dansuri. Au urmat jocurile de cunoaștere, acestea stârnind zâmbete și ajutând la eliminarea stărilor de timiditate. Ulterior, a fost derulat atelierul de lectură, ce a constat în citirea unei povești terapeutice, pe baza acelui text copiii fiind provocați să spună o situație în care au refuzat alte persoane sau au fost refuzați. Finalul activității a cristalizat expunerea pe foi a conținutului auzit, printr-un desen.
 
A doua zi a urmat același curs, rugăciune, încălzirea membrelor și un atelier intitulat „Tainele mării”, copiii descoperind mamiferele din oceane, înțelegând diferența dintre pește și mamifer și răspunzând la diferitele ghicitori. Programul s-a finalizat cu câteva jocuri online pe aceeași tematică.
 
În a treia zi participanții au aflat despre patriarhul biblic Noe, au vizionat un film despre el, au participat la un mini concurs cu întrebări despre acesta, au construit propria arca și au rezolvat câteva ghicitori.
 
Duminică, participanții au fost premiați pentru empatia, promptitudinea și bucuria exprimată.