Școală de vară în Parohia Lucăcești

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în perioada 25 – 29 iulie 2022, la Parohia Lucăcești, Protopopiatul Moinești, s-a desfășurat a  VI – a ediție a Școlii de vară „Școala dinainte de școală”, intitulată în acest an „Împreună pentru pace”.

Tematica acestei ediții a avut ca obiectiv principal - practicarea rugăciunii spre binele și pacea oamenilor.

Activitățile au debutat luni, 25 iulie, în Biserica „Sfinții Voievozi” cu rugăciune, iar mai apoi copiilor le-a fost prezentată o cateheză despre practicare rugăciunii. În celelalte zile au urmat activități creative și recreative în incinta bisericii parohiale, dar și în afara acesteia, prin vizitarea unei fabrici de pâine și  drumeții.

Duminică, 31 iulie, la sfârșitul Sfintei Liturghii, a fost prezentată expoziția de pictură și eseuri cu tema „Rugăciunea în viața mea” realizată de elevii școlii de vară.

În încheiere, părintele paroh Constantin Adrian a apreciat implicarea responsabilă a celor 40 de copii în aceste activități răsplătindu-i cu dulciuri, și a mulțumit tuturor celor implicați în desfășurarea acestei ediții a școlii de vară.

Pr. Cristian-Ioan Balaban