Școala de vară în Parohia Horia

11 Septembrie 2018

Cu binecuvântarea Inaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în anul centenar 2018, am demarat, în Parohia Horia, programul educațional "Școala de vară".

În cadrul acestui proiect au fost implicați peste 70 de elevi, de vârste cuprinse între 5 și 19 ani, și peste 10 voluntari. Apropierea sufletească și fizică de Sfânta Biserică a creat o atmosferă ideală stimulării bucuriei, comuniunii, creativității și competiției.
În fiecare duminică, începând cu prima a lunii iulie și încheind cu data de 7 septembrie, s-au desfășurat activități diverse prin care s-au exersat prietenia, inteligența, cumpătarea și concentrarea.
Am participat la proiectul inițiat de Protopopiatul Roman în cadrul căruia am încântat prin participarea la concursul de toacă, am impresionat cu costumele populare cu motive tradiționale locale și am fost recompensați cu locul al II-lea la concursul de heraldică, impunându-ne cu reușitul steag al Școlii de vară.
Concursurile au fost deosebit de căutate și îndrăgite. Toti câștigătorii participanți la aceste concursuri, precum și fiecare participant au fost răsplătiți în ziua hramului bisericii de la cimitir. Astfel, cu sprijinul unor sponsori generoși, fiecare copil participant la Școala de vară a primit o diplomă de participare, o medalie și un pachețel cu dulciuri. Câștigătorul concursului de șah a fost recompensat cu o diplomă, o medalie, o cupă și o tablă de șah nouă.
Câștigătorii concursului de ciclism au fost premiați cu diplome, medalii și cupe la care s-a adăugat, pentru locul I la fiecare dintre cele trei categorii, două de baieți și una de fete, câte o bicicletă nouă. Locul II, III și mentiune au fost recompensate cu sume de bani. La cele trei biciclete s-au mai dat înca două, la doi copii proveniți din familii defavorizate.
La aceste premii, ținând cont că începe noul an școlar 2018- 2019, s-au oferit altor zece copii cu venituri modeste ghiozdane echipate cu rechizite necesare participării la actul educativ.
Mulțumim tuturor elevilor pentru participare, voluntarilor pentru implicare și sponsorilor pentru susținere!
Vom continua activitățile cu copiii în cadrul Școlii de duminică!
Pr. Paroh Gheorghe Smerea