„Şcoală de Vară” în Parohia Galeri-Recea

03 August 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în perioada 24–28 iulie 2017, Parohia Ortodoxă „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” Galeri-Recea, în parteneriat cu Fundația „Episcop Melchisedec” – Filiala Bacău, Asociația „Ovidenia Bacău 2005” și Primăria Horgești au implement proiectul socio-educațional intitulat „Școala de vară din parohia noastră – Bucuria copiilor pentru întâlnirea cu Hristos!”

În cadrul programului au participat 60 de copii și voluntari, care au ajutat la buna desfășurare a activităților.

Atelierele şi activităţile care s-au desfășurat pe parcursul acestor zile au constat în:

– cateheze despre prietenie și dragostea față de aproapele, susținute de părintele paroh;

– drumeție în pădure în căutarea plantelor medicinale pentru recoltarea și păstrarea acestora;

– concurs de bătut toaca;

– realizarea de obiecte ornamentale, folosind creativitatea;

– pictură de icoane;

– jocuri și activități în aer liber.

Duminică, 30 iulie 2017, în biserica parohială au fost expuse lucrările copiilor, iar aceștia, la rândul lor, după ce au participat la Sfânta Liturghie, au primit diplome și dulciuri.

Atât programa zilnică, cât și jocurile și conținuturile activităților au fost adaptate pentru a transmite copiilor un profund caracter duhovnicesc al programului și pentru a aduce cât mai multă bucurie în sufletele lor.

„Mulțumim Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim pentru binecuvântarea acordată pentru derularea acestui program socio-educațional în parohia noastră, deoarece prin activitățile desfășurate s-a realizat apropierea copiilor de Biserică și de preotul din comunitate, copiii reușind să îi accepte și pe cei marginalizați, totul într-o atmosferă duhovnicească de bucurie și veselie”, a declarat pr. Laurențiu Irimia, paroh al Parohiei Ortodoxe Galeri, având ca ocrotitori pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil.