Școala de vară în Parohia Boiștea II

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în perioada 22-26 august 2022 s-a desfășurat a V-a ediție a Școlii de vară „Vestitorii Ortodoxiei la poalele Nemirei”, activitate organizată de Parohia Boiștea II – coordonator preot paroh Ghineț Sebastian și Școala Gimnazială Nr. 2 Dărmănești – coordonator, director Cengher Ionela, în parteneriat cu Primăria Orașului Dărmănești, Cabinetul medical individual și ONG Școală Performantă Dărmănești.

În această perioadă, elevii participanți au avut ocazia de a vizita Salina Tg. Ocna, Muzeul etnografic aflat în incinta bisericii Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Dărmănești și împrejurimile Castelului Știrbei.

În contextul  „Anului omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului” și „Anului comemorativ al sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț”, părintele paroh Sebastian Ghineț a prezentat participanților aspecte din viața și activitatea Sf. Paisie de la Neamț și despre importanța rugăciunii în viața creștinului.

Elevii acestei școli de vară, îndrumați de mai multe cadre didactice, au desfășurat activități de creație, muzică, comunicare, sportive și nu în ultimul rând, educative și religioase.

În ultima zi, copiii au participat la Taina Sf. Maslu, au primit Sfânta Împărtășanie și au participat la o agapă a bucuriei oferită de enoriașii parohiei. În încheierea școlii de vară, domnul primar împreună cu părintele paroh a oferit copiilor diplome și mici daruri.

„A fost o săptămână plină de bucurie, creativitate și originalitate. Spunem bucurie, pentru că domnul primar, Constantin Toma, un iubitor fidel al copiilor, a inaugurat „Parcul de joacă – Marina Știrbey”, parc frumos conceput și dotat cu aparate și jocuri pentru copii și tineret, unde copiii au petrecut clipe minunate”, a spus părintele paroh.