Școala de vară în Parohia Băhnișoara

În perioada  26 – 29 august 2018, în Parohia Băhnișoara, Protopopiatul Buhuși s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim prima ediție a proiectului ,,Școala de vară – Prilej de bucurie și întâlnire cu Hristos”.

La activitățile desfășurate au participat un număr de 29 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 13 ani, fiind coordonați de părintele paroh  Popa Marius Ciprian, colaboratori fiind doamna Bucur Ionela – fiică a satului, educator la grădinița Moldoveni și voluntarii: Movileanu George – cântăreț bisericesc și Cozma Elena, cărora le mulțumim pe această cale.

Programul Școlii de vară a debutat cu rugăciunea de binecuvântare la care au participat deopotrivă copiii și părinții, apoi o cateheză în care copiii au aprofundat noțiuni de credință ortodoxă și au primit răspuns la întrebări specifice vârstei lor.

Activitățile catehetice au fost urmate de atelierele: recreative, pictură, dezvoltare intelectuală etc. În cadrul acestora copii au pictat icoane, au învățat să joace șah și au dat frâu liber imaginației construind cu piese lego și nenumărate puzzle-uri.

La final au primit diplome de participare și au fost felicitați pentru implicarea și iscusința de care au dat dovadă în cadrul activităților desfășurate.

(pr. Popa Marius Ciprian)