Școală de vară la Parohia Hociungi II

La Parohia Hociungi II s-a desfășurat în perioada 27 – 31 august 2018, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și prin implicarea părintelui paroh Pristavu Dumitru proiectul „Școală de vară – Prilej de bucurie și întâlnire cu Hristos”.

Proiectul este o noutate pentru Parohia Hociungi II deoarece se află la prima ediție, implementarea lui fiind un real succes atât în rândul organizatorilor, cât și al participanților.

De activitățile cultural – educative desfășurate cu acest prilej s-au bucurat 30 de copii din parohie sub coordonarea părintelui paroh și a voluntarilor.

Școala de vară a fost organizată pe zile de lucru, cu teme diferite, ateliere practice și de creație, igienă personală și grijă față de mediul înconjurător, jocuri în aer liber, precum și activități de învățare a muzicii bisericești.

Copiii au fost vizitați de doamna asistent Bârjovanu Livia Petronela care a vorbit despre importanța igienei personale, prezentând copiilor și modul de acordare a primului ajutor.

A dat curs invitației și domnul polițist șef Șoiman Costel din cadrul Poliției Locale Moldoveni care a prezentat modul de conduită în societate, repercusiunea faptelor rele asupra vieții omului, nevoia existenței unui bun dialog la nivelul familiei între părinți și copii și cooperarea cu organele abilitate în cazul faptelor nedorite din societate.

În cadrul școlii de vară unul dintre obiectivele propuse a fost intensificarea relației dintre copii, pentru a stimula unitatea și coeziunea grupului.

Școala de vară s-a încheiat cu premierea participanților, fiecare primind medalii pentru implicarea și iscusința de care a dat dovadă în cadrul activităților desfășurate.

(pr. Pristavu Dumitru)