Școala de vară „Împreună pe calea credinței” la Parohia Bărcu, din Protopopiatul Buhuși

19 August 2016

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, în perioada 7-15 august 2016, la Parohia Bărcu – Goșmani, Protopopiatul Buhuși, a avut loc Școala de vară „Împreună pe calea credinței”.

 

Programul acestei școli de vară a fost organizat și coordonat de preotul paroh Gheorghe Ursache, având  alături cadre didactice de la Școala „Gheorghe Nicolau” din comuna Români.
Copiii implicați în acest program recreativ au lucrat pe ateliere de pictură, cateheză, cântare religioasă, alimentație sănătoasă, croitorie tradițională, sport.
De asemenea, fiind vremea postului Adormirii Maicii Domnului, copiii s-au spovedit și s-au împărtășit.
Duminică, 14 august, activitatea Școlii de vară  a continuat cu participarea la Slujba Prohodului Adormirii Maicii Domnului oficiată în biserica satului de către părintele Gheorghe Ursache.
Copiii care au participat la activitățile din cadrul Școlii de vară vor primi cadou o excursie gratuită, oferită de preotul paroh, la mănăstirile Runc și Ciolpani, când va avea loc și evaluarea activităților desfășurate, dar și premierea celor ce s-au ostenit în cadrul acestui proiect.
(Pr. Cozma Vasile)