Școală de vară desfășurată în Parohia Pâncești Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în perioada 17-21 iulie, în Parohia Pâncești Bacău, s-a desfășurat o nouă ediție a școlii de vară la care au participat 24 de copii, cărora le-au fost alături 6 voluntari și cadrele didactice din aceste locuri.

Astfel, prin implicarea părintelui Mogoș Gabriel, tinerii din această parohie au participat la activități educativ-religioase, dar și de joc și voie bună în cele cinci zile în care ei au fost prezenți.

În primele două zile, copiii au beneficiat de un frumos program de catehizare în cadrul căruia au audiat câteva cateheze concepute special pentru posibilitatea lor de înțelegere (“Despre Biserică”, “Sfintele Taine”, “Lucrarea Sfântului Duh prin Sfintele Taine” și altele asemenea).

În cea de-a treia zi s-a pornit într-o excursie în care s-au vizitat câteva dintre principalele mănăstiri din zona Moldovei: Catedrala Arhiepiscopală din Suceava, Mănăstirea Dragomirna, Mănăstirea Cămârzani, dar și Cetatea de scaun a Sucevei, Muzeul Satului Bucovinean și alte obiective turistice.

A patra zi, ziua pomenirii Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, a adunat participanții la Sfânta Liturghie în cadrul căreia aceștia s-au împărtășit din Trupul și Sângele Domnului.

Ultima zi a fost dedicată vizitei la principalele obiective din orașul Bacău.

La final, părintele paroh a mulțumit tuturor celor ce s-au implicat, voluntarilor, cadrelor didactice și domnului primar care a asigurat transportul în aceste deplasări. 

Pr. Apostu Ionuț Alexandru