Școala de Vară de la Parohia Poduri, Protopopiatul Moinești, a ajuns la final

23 August 2016

În sala de festivităţi  a Primăriei Poduri, în prezenţa părintelui Protopop Costel Mareş,  a avut loc închiderea festivă a cursurilor Şcolii de Vară organizate de Parohia Poduri, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială „General Nicolae Şova” , Primăria din localitate şi UNICEF România, cursuri ce au început în urmă cu o lună, în data de 25 iulie.

             Cu această ocazie s-a organizat o expoziţie cu o parte dintre lucrările efectuate de copiii prezenţi la cursurile diferitelor ateliere (origami, desen, pictură, ţesături, împletituri…), iar copiii au oferit un frumos şi bogat program artistic pregătit cu minuţiozitate în cele patru săptămâni de cursuri. Astfel, copiii pregătiţi de doamna profesoară de muzică Gabriela Biea, ne-au încântat cu un colaj de piese religioase şi patriotice, iar un alt grup de copii pregătiţi de doamna profesoară Alina Muncilă, au prezentat un frumos program de dansuri populare. S-a reluat, la dorinţa copiilor şi nu numai, prezentarea scenetei —MOARTEA PĂRINTELUI GHERASIM ISCU, podurean de origine, actualmente locuitor al cerului.

             Au fost apoi înmânate diplome de participare tuturor celor peste 100 de copii care au frecventat cursurile Şcolii de vară, precum şi voluntarilor şi cadrelor didactice implicate în aceasta frumoasă activitate.  La sfârşitul programului Părintele Protopop a înmânat, din partea protopopiatului Moineşti, un premiu special—o bicicletă—elevei Roxana Zaharia, câştigătoarea unei inedite trageri la sorţi.  

           „Apreciem efortul şi implicarea celor doi preoţi ai Parohiei Poduri: Părintele Vasile Popa şi părintele Dumitru Parfene şi felicităm pe toţi cei care au contribuit la buna desfăşurare a celei mai lungi şcoli de vară din Protoieria noastră: cadre didactice, voluntari, oficialităţi locale şi elevi “, a spus Părintele Protopop Costel Mareş.

         „Mulţumim domnilor şi doamnelor educatoare şi profesoare, studenţilor şi elevilor voluntari, autorităţilor comunei, reprezentanţilor UNICEF şi părinţilor care au pus suflet şi ne-au sprijinit în această activitate ce a devenit o tradiţie pentru comunitatea noastră. Mulţumim copiilor participanţi, cu o notă în plus celor care prin emoţionantul program oferit ne-au predate o lecţie de viaţă, amintindu-ne de valorile perene şi normale ale românului: credinţa adevărată, dragostea de neam şi de biserica străbună, iertarea…”, a spus Părintele Paroh Vasile Popa în încheiere.