Școala de Vară „Cu Hristos în vacanță!” derulată la Parohia Turluianu

29 August 2017

O nouă săptămână, o nouă Școală de Vară. De această dată, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în perioada 21-28 august 2017, Fundația „Episcop Melchisedec” Filiala Bacău s-a aflat alături de Parohia Ortodoxă Turluianu, din Protopopiatul Moinești, pentru a implementa, în parteneriat și cu Asociația „Ovidenia Bacău 2005”, Primăria Berești-Tazlău și Complexul Muzeal de Ştinţele Naturii „Ion Borcea”- Bacău proiectul socio-educațional intitulat „Cu Hristos în vacanță!”.

Fiecare zi începea și se sfârșea cu rugăciune. Încă din prima zi, cei peste 70 de copii prezenți au participat la diverse ateliere: cateheze (despre Sf. Liturghie și ce înseamnă să fii creștin ortodox, despre prietenie etc), povești cu tâlc, confecționare de felicitări și flori din hârtie, origami, au pictat sau desenat arborele familiei, au jucat diverse jocuri interactive, au participat la activități sportive în aer liber și la ”căutarea de comori”, au pictat pe sticlă și cu frunze, au realizat tablouri cu materiale din mediul înconjurător, iar băieții au participat la un minicampionat de fotbal. Cei mai mari dintre copii au împletit brățări, care la final au fost dăruite tuturor copiilor participanți.

Au fost inițiați în tainele tradiționalului meșteșug al olăritului și, după ce au vizionat un mic film de prezentare a tehnicilor de lucru, copiii au văzut concret cum se poate realiza un obiect folosind roata olarului, dar și cum pot realiza mici sculpturi din lut (trandafiri, lebede, busturi).

Una dintre zile a fost dedicată implicării în comunitate. Copiii din Parohia Ortodoxă Turluianu au vizionat un film despre bunătate și iubirea de aproapele, chiar dacă acesta este cu nevoi speciale. Au discutat despre darurile pe care Dumnezeu le-a dat fiecăruia și bucuria de a-L avea mereu în suflet și au demarat o campanie de ajutorare a unor cazuri de copii cu dizabilități din localitate. Iar primul pas a fost realizarea unor afișe – de recrutare de voluntari, strângere de fonduri, pentru confecționarea unor produse necesare acestora.

Și în această săptămână, Asociația ”Ovidenia Bacău 2005”, prin grija pr. Radu Ovidiu, a oferit zilnic acestor copii hrana caldă pentru masa de prânz. 

În ultima zi a Școlii de vară ”Cu Hristos în vacanță!” copiii au fost într-o minunată excursie unde au vizitat: Complexul Muzeal de Științe ale Naturii ”Ion Borcea”, Observatorul Astronomic ”Victor Anestin” și Vivariul din Bacău, urmate apoi de Ferma Copiilor Ovidenia unde, prin grija pr. Radu Ovidiu au servit masa de prânz și apoi au vizitat ferma și s-au jucat cu poneii.