Școala de vară „Creație și Recreație” la Parohia Buda, Protopopiatul Buhuși

20 August 2016

În perioada 16-19 august 2016, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, la Parohia Buda – Blăgești, Protopopiatul Buhuși s-a desfășurat prin implicarea părintelui paroh și a cadrelor didactice de la Școala Gimnazială nr. 1 Buda, Școala de vară „Creație și Recreație”.

Au fost prezenți copiii din satul Buda, cei de la „Centrul de zi Șipote”, dar și membrii Fundației de Sprijin Comunitar.

Vara este anotimpul preferat al copiilor, iar melodiosul cuvânt VACANȚĂ aduce multă bucurie în sufletele acestora. Dar cât de constructivă și recreativă mai este vacanța de vară în aceste zile? Tehnologia și accesul necontrolat la informație face ca educația copiilor să aibă de suferit. Astfel că inițiativa Bisericii a fost îmbrățișată cu multă bucurie de copiii din satul Buda care, alături de cadrele didactice, au hotărât să-și petreacă timpul cât mai organizat cu activități educative care să ofere satisfacții intelectuale.

S-au desfășurat următoarele activități:

1. Atelierele de pictură și creație ” Micul artist” unde s-a urmărit promovarea și cultivarea aptitudinilor artistice ale copiilor, dar și exprimarea emoțiilor prin pictură.

2.Jocuri în aer liber în vederea dezvoltării:

– capacității de a accepta noi provocări de a petrece timpul liber;

– personale în descoperirea de soluții practice și utile vieții de zi cu zi;

– încrederii în propriile capacități și a stimei de sine în raport cu ceilalți, dar și cu sine însuși.

– capacității de relaționare și comunicare  cu alți copii, de aceeași vârstă, dar și de vârstă și nivel educațional diferit.

3. Atelier de gătit „Viitorii Cofetari” cu următoarele obiective:

– stimularea interesului, curiozității și implicare copiilor în realizarea unor activități variate;P

– dezvoltarea simțului gospodăresc.

4. Șezătoare cu piesă de teatru în vederea sensibilizării copiilor la problemele ce pot apărea datorită singurătății și întărirea credinței că Dumnezeu este alături de noi oricând doar să credem cu putere și să ne rugăm pentru a primi ajutor.

Școala de vară  „CREAȚIE  ȘI RECREAȚIE”  a fost pentru copii o ocazie în plus pentru a-și face noi prieteni, a se relaxa și nu în ultimul rând de a învăța lucruri utile pentru viață.

(Pr. Sorin Munteanu)