Şcoala de vară ,,Bucuria întâlnirii copiilor cu Hristos” în parohia Traian

22 Iulie 2018

În perioada 16 – 20 iulie 2018, în parohia cu hramul "Sfânţii Împăraţi Constantin şi Elena”, din satul Traian, Protoieria Bacău, s-au desfăşurat atelierele practice şi activităţile cultural-catehetice ale Şcolii de vară ,,Bucuria întâlnirii copiilor cu Hristos”. Totul s-a organizat şi desfăşurat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului şi al Bacăului.

Proiectul şcolii de vară de anul acesta este rezultatul parteneriatelor şi al bunei colaborări cu Şcoala Traian, cu primăria din localitate, cu Mănăstirea Tisa Silvestri, precum şi cu alte instituţii ce răspund dorinţei de bună informare şi instruire pentru situaţii de urgenţă.

Programul activităţilor a fost zilnic între orele 8,00-13,00. Copiii au avut ateliere de muzică bisericească şi patriotică, de pictură icoane, de hand-made şi de istorie a României Mari. Implicaţi în mod direct, de buna organizare a atelierelor au fost resoponsabili pr. paroh Gavril Trofor, cântăreţul bisericesc Ionuţ Bălan, doamna preoteasă Alina Trofor precum şi cadre didactice ale şcolii din localitate. Cei mici au fost nespus de încântaţi să urmărească demonstraţia cu câini dresaţi a Brigăzii Mobile a Jandarmeriei Bacău, dar şi curioşi spre a afla măsurile de prim-ajutor învăţate de la membrii Crucea Roşie Bacău.

Dimensiunea cultural-catehetică a evenimentului de la Traian a fost dată de catehezele zilnice susţinute de părintele Gavril cu teme diverse: Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, Binecredinciosul Voievod Ştefan cel mare şi Sfânt, Despre Sfânta Biserică, etc.

La final, s-a organizat un scurt pelerinaj la Mănăstirea ,,Buna Vestire” Tisa Silvestri unde cei mici au putut observa, prin bunăvoinţa maicii stareţe Teoctista, atelierele de pictură şi broderie ale mănăstirii. Părintele paroh Gavril Trofor a mulţumit tuturor colaboratorilor şi tuturor celor care au contribuit la buna organizare a evenimentului: Şcoala Traian, Primăria Traian, Maica stareţă Teoctista de la Tisa Silvestri, Clubul de Animatori pentru joacă şi distracţie, Brigada Mobilă a Jandarmeriei Bacău, Crucea Roşie, voluntari şi oameni de suflet care au pus umărul pentru a se implementa în a patra ediţie proiectul eparhial "Şcoala de Vară”  în parohia Traian. "Bucuria şi zâmbetul fericit al copiilor este răsplata muncii de o săptămână a celor implicaţi în acest proiect de suflet” a concluzionat părintele paroh de la Traian. (pr. Iulian Adam)