Sărbătorirea Unirii Principatelor Române în Parohia Goșmani, județul Neamț

23 Ianuarie 2023

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, și sub coordonarea părintelui paroh Radu-Vasile  Botezatu și a părintelui slujitor Gheorghe Ursache, la biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, din Goșmani, a fost sărbătorită împlinirea a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române (24 ianuarie 1859).  

După Sfânta Liturghie a fost oficiată Slujba de Te-Deum, la care a participat și părintele George Purcariu, urmată de un program artistic dedicat Unirii Principatelor Române susținut de elevii Școlii Gimnaziale Români.
La final, în curtea bisericii, cei prezenți s-au prins în horă, după care s-au ospătat cu plăcinte moldovenești și o cană cu vin fiert.
Activitatea a continuat la Muzeul Satului, muzeu amenajat în clădirea Școlii din Bărcu, construită în anul 1859. După vizitarea Muzeului, a fost dezvelită o placă comemorativă cu chipul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, placă realizată de Primaria Români. În curtea Muzeului, cei prezenți s-au prins din nou în horă.
Mulțumim pentru prezență doamnei Inspector Școlar General Florentina Moise, doamnei Inspector Școlar Mihaela Aldea și pentru frumoasa implicare, doamnei preotese Verginia Ursache, domnului primar, doamnei viceprimar, doamnei director al Școlii Gimnaziale Români, cadrelor didactice, copiilor și tuturor enoriașilor parohiei !