Sărbătoarea "Izvorul Tămăduirii" - în Protoieria Sascut

13 Aprilie 2018

Ziua de vineri, 13 Aprilie 2018, din Săptămâna Luminată, a fost dedicată de către Protoieria Sascut, Praznicului "Izvorul Tămăduirii", unde cu aleasă evlavie și bucurie duhovnicească, și-au serbat hramul:  Biserica "Izvorul Tămăduirii" și "Sfinții Martiri Brâncoveni" din Parohia Sascut Târg - Pr.paroh Graur Săviță și  Biserica "Izvorul Tămăduirii" și "Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril" din Parohia Băcioi, comuna Corbasca - Pr.paroh Spiridon Arun Vasile.

În prima vineri după Paști, Biserica Ortodoxă sărbătorește Izvorul Tămăduirii, un praznic închinat Maicii Domnului, menit să arate rolul Fecioarei Maria în lucrarea mântuirii oamenilor. Cu acest prilej, sub protia PC Pr. Protopop Negoiță Ioan,  PC Pr. Paroh Graur Săviță, alături de un sobor de preoți, au oficiat în Parohia din Sascut Târg, slujba Acatistul Maicii Domnului "Izvorul Tămăduirii" și slujba Sfintei Liturghii. Invitat alături de preoții din Protopopiatul Sascut a fost PC Pr. Iulian Budescu, vicar-administrativ din Episcopia Basarabiei de Sud .

PC Pr. Protoiereu, prin cuvântul de învăţătură adresat clerului şi credincioşilor participanţi la acest important eveniment, a amintit și despre faptul că prin prezența fraților preoți din Basarabia, la Sfânta Liturghie și rugăciune, răspundem chemării la unitate, în acest an - 2018- dedicat Sărbătorii Naționale a Centenarului Marii Uniri, îndemnându-i pe cei prezenți și la ,,unitatea în Hristos “ spre binele și mântuirea tuturor. 

Programul liturgic al zilei s-a încheiat cu oficierea slujbei de pomenire a ctitorilor și binefăcătorilor bisericii și a celei de mulțumire pentru binefacerile primite de la Dumnezeu. 
A urmat apoi slujba Aghiasmei mici, din Săptămâna Luminată; pentru care, credincioșii au pășit în curtea bisericii, însoțind soborul de preoți, la Aghiasmatar, unde au asistat la rânduiala de binecuvântare și sfințire a apei.
La final, părintele paroh a oferit câte o insignă cu Centenarul, mulțumind preoţilor participanți și credincioşilor, şi invitându-i pe cei prezenți la o agapă a comuniunii creștine. 

Pr. Albu Gabriel