Sărbătoarea hramului la Centrul Romanița din Roman

26 Martie 2023

La ceas de Priveghere întru cinstirea marelui praznic al Bunei Vestiri, hramul Centrului de plasament social filantropic Romanița din Municipiul Roman, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, a fost primită în această instituție Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Parohia Trifesti.

Acest eveniment prilejuit de sărbătoarea hramului sfântului lăcaș care deservește nevoilor spirituale ale personalului și beneficiarilor acestei instituții, a fost prilej de bucurie pentru credincioșii prezenți, care s-au bucurat în mod plenar de prezența acestui odor de mare preț. Delegatul Înaltpreasfititului Părinte Ioachim a fost arhim. Andrei Ioniță, slujitor la Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Cuvioasă Parascheva” de la Roman, și cadrul didactic la Liceul Teologic „Episcopp Melchisedec”, care a ținut  și cuvântul de învățătură punând accent pe semnificația marelui praznic al Bunei Vestiri.
La final, părintele Emanuel Prisacariu a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim pentru binecuvântare și darul duhovnicesc pentru obștea creștinească de la Centru Romanița, mijlocind prezența Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Trifești spre binecuvântarea copiilor care se bucură de toată ocrotirea Maicii Domnului.