Sărbătoare duhovnicească, la Parohia “Sf. Nicolae” din Onești

06 Decembrie 2016

Cu binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Pr. Arhim. Serafim Huzdup, Consilier eparhial, a fost prezent în ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Nicolae, Arhiep. Mirelor Lichiei, făcătorul de minuni, în mijlocul enoriașilor din Parohia “Sf. Nicolae” din municipiul Onești. Aici, timp de câteva zile, a fost derulat un amplu program duhovnicesc denumit „Zilele duhovnicești ale Oneștiului”, destinat credincioșilor din urbea oneșteană.

Toți pelerinii au avut bucuria de se închina la Moaștele Sfântului Nectarie, ce se află la Parohia Lazaret din municipiul Bacău și care au fost aduse spre ajutor și mângâiere duhovnicească pentru toți cei care merg cu credință pe calea postului și au nădejde spre mijlocirea Sfântului la Bunul Dumnezeu. Sfânta Liturghie oficiată de ziua Sfântului Ierarh Nicolae, a încununat sărbătoarea oneștenilor, care s-au rugat alături de soborul de preoți și diaconi.

Pr. Arhim. Serafim în cuvântul său a reliefat importanța, binefacerile, chipul blândeței și exemplul Sfântului Nicolae, model frumos și vrednic de urmat pentru toți creștinii ortodocși.

De astfel și Pr Ioan Bârgăoanu, protopopul locului, a vorbit despre bunătatea și credința oneștenilor care știu să prețuiască sfinții și credința noastră milenară. Răspunsurile la strană au fost date de Corul parohiei dirijat de domnul Vasile Agafiței, care la încheierea Sfintei Liturghii a susținut un scurt și frumos concert de colinde.

(Pr. Daniel Marari)