Sărbătoare cu bucurie pentru Asociatia "Sfânta Anastasia Romana"

30 Octombrie 2019

Asociația “Sfânta Anastasia Romana” și-a sărbătorit în ziua de 29 octombrie hramul, reprezentat de ziua Sfintei Mucenițe Anastasia Romana.

Acest moment de sărbătoare a fost marcat la început prin slujba Sfintei Liturghii oficiate la Biserica Sfinților Voievozi a Parohiei Sfântul Ioan în care activează Asociația.
Slujba a fost oficiată de un sobor de preoți sub protia Părintelui inspector Mâță Ilarion.

Credincioșii prezenți au avut ocazia deosebită să se închine la icoana sfintei Anastasia frumos împodobită cu florile toamnei, ce reprezintă curăția Sfintei fecioare, dar și mucenicia ei. În cadrul slujbei Sfintei Liturghii a fost săvârșit și un Parastas pentru Părintele Vasile Parincu și toți cei adormiți din neamul acestuia.
Pe lângă credincioșii din parohie, prezenți la slujbă au fost și tinerii de diferite vârste de la centrul de recuperare CRRPD Târgu Ocna, aparținând DGASPC Bacău, ce s-au bucurat de darurile și bucatele pregătite cu dragoste de Asociație și voluntarii acesteia.

Ziua a continuat cu o vizită la Centrul "Anastasia" unde a fost săvârșită slujba Aghiasmei și rugăciuni speciale pentru binecuvântarea activității Centrului de zi pentru copii ce va debuta ‪pe 4 noiembrie‬ în această locație. Asociația "Sfânta Anastasia Romana" funcționează de 3 ani în comunitatea orașului stațiune Târgu Ocna, desfășurând diverse proiecte sociale, culturale, educaționale, dar mai ales de tineret.

Pr Silviu Butucaru - Președinte Asociație