Sâmbăta Sfântului Teodor, pe ”Meteora Bacăului”

19 Martie 2016

IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului,  a fost prezent sâmbăta aceasta,  cunoscută sub denumirea de Sâmbăta colivelor sau Sâmbăta Sfântului Teodor Tiron,  la Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” - metocul chiriarhal de la Valea Budului.

În prima sâmbătă din Postul Mare, închinată Sfântului Mucenic Teodor Tiron, Părintele Arhiepiscop Ioachim a participat la Sfânta Liturghie serbată în locașul monahal de la Valea Budului de către părinții slujitori, fiind alături de măicuțele viețuitoare de aici, precum și de credincioși băcăuani. În cuvântul rostit cu acest prilej, ierarhul a vorbit celor prezenți despre importanța comuniunii în rugăciune liturgică și pomenirea celor adormiți în cadrul Sfintei Liturghii. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a subliniat semnificația sâmbetei, ca zi liturgică săptămânală, precum și a sâmbetelor acestei perioade prepascale.

,,La finalul Liturghiei, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a oficiat slujba parastasului, citind pomelnicele pentru cei adormiți și a rostit, de asemenea, rugăciunile de dezlegare pentru cei trecuți în viața veșniciei”, a declarat Maica Stareță stavrofora Magdalena Budeanu. (Pr. Daniel-Ionel Marari)